Naanbrood

Porties 4 broden
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 30 minuten

Ingrediënten
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram soja yoghurt (of haveryoghurt)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepel korianderpoeder
  • Scheut olijfolie

Verder nodig:

  • Deegroller
  • Kwastje

Recept: Vegan naanbrood

Vegan naanbrood is super eenvoudig te maken met dit recept. Naanbrood komt oorspronkelijk uit India, maar is goed geïntegreerd in onze keuken. Ze zijn heerlijk om los te snacken, maar dus ook lekker als bijgerecht naast een Indiaanse curry. Voor dit vegan naanbrood heb je maar twee ingrediënten nodig. Je kunt zelf bepalen welke smaak je eraan geeft. Wij hebben gekozen voor vegan naanbrood met knoflook en koriander, maar je zou bijvoorbeeld ook een kokos variant kunnen maken.

Check hier de video: Vegan naanbrood

Je kunt in plaats van sojayoghurt ook haveryoghurt gebruiken.

Bereidingswijze vegan naanbrood

Doe het zelfrijzend bakmeel en de soja yoghurt samen in een schaal en roer goed door elkaar met een (natte) lepel. Maak je handen nat onder de kraan en kneed het geheel tot een samenhangend deeg, maak hiervan een bol. Verdeel deze bol in vier gelijke bolletjes.

Bestrooi je keuken- of tafelblad met wat bloem en druk het bolletje plat met je handen. Rol deze vervolgens met een deegroller zo dun mogelijk uit. Herhaal dit met alle bolletjes.

Doe nu de olijfolie, zout, knoflookpoeder en korianderpoeder in een klein schaaltje en roer goed door elkaar. Strijk de naan aan één kant in met dit mengsel.

Zet een grote pan op het vuur en laat deze heet worden. Doe de naan in de pan met de bestreken kant naar beneden en smeer vervolgens ook de andere kant in. Zodra er bellen en bruine plekjes ontstaan draai je de naan om. Als ook de andere kant bruine plekjes krijgt is je naanbrood klaar. Herhaal dit voor alle broden.

Vegan naanbrood ingrediënten
Dit heb je nodig

Vegan naanbrood recept
Eet je vegan naanbrood los of serveer het met een lekkere curry!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op