Recept: Vegan naanbrood
Vegan naanbrood is super eenvoudig te maken met dit recept. Naanbrood komt oorspronkelijk uit India, maar is goed geïntegreerd in onze keuken. Ze zijn heerlijk om los te snacken, maar dus ook lekker als bijgerecht naast een Indiaanse curry. Voor dit vegan naanbrood heb je maar twee ingrediënten nodig. Je kunt zelf bepalen welke smaak je eraan geeft. Wij hebben gekozen voor vegan naanbrood met knoflook en koriander, maar je zou bijvoorbeeld ook een kokos variant kunnen maken.
Check hier de video: Vegan naanbrood
Je kunt in plaats van sojayoghurt ook haveryoghurt gebruiken.
Bereidingswijze vegan naanbrood
Doe het zelfrijzend bakmeel en de soja yoghurt samen in een schaal en roer goed door elkaar met een (natte) lepel. Maak je handen nat onder de kraan en kneed het geheel tot een samenhangend deeg, maak hiervan een bol. Verdeel deze bol in vier gelijke bolletjes.
Bestrooi je keuken- of tafelblad met wat bloem en druk het bolletje plat met je handen. Rol deze vervolgens met een deegroller zo dun mogelijk uit. Herhaal dit met alle bolletjes.
Doe nu de olijfolie, zout, knoflookpoeder en korianderpoeder in een klein schaaltje en roer goed door elkaar. Strijk de naan aan één kant in met dit mengsel.
Zet een grote pan op het vuur en laat deze heet worden. Doe de naan in de pan met de bestreken kant naar beneden en smeer vervolgens ook de andere kant in. Zodra er bellen en bruine plekjes ontstaan draai je de naan om. Als ook de andere kant bruine plekjes krijgt is je naanbrood klaar. Herhaal dit voor alle broden.
Dit heb je nodig
Eet je vegan naanbrood los of serveer het met een lekkere curry!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!