Jaaa!! Tristan is jarig! 28 jaar is hij vandaag geworden. En uiteraard wordt dit gevierd met lekker vegan eten. Met mijn verjaardag deelden we het recept van Vegan Chocolade taart want dat is mijn lievelingstaart. Dus nu is het tijd voor Tristan’s favoriete taart: Vegan limoen citroen taart.
Recept vegan limoen citroen taart
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot een fijn geheel.
- Pak een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Dat is handig als je de taart er straks uit wilt halen.
- Duw de ingrediënten van de bodem in de springvorm en druk dit stevig aan, zodat je een goede bodem krijgt. Zet in de vriezer.
- Schep met een lepel het stevige deel van de kokosmelk eruit. Meestal is de bovenste laag soort kokoscream, dit moet je hebben.
- Doe dan de geweekte cashewnoten, kokoscream, samen met de vanille, agavesiroop en het sap van de limoenen en citroen in de keukenmachine en blend dit tot een glad geheel.
- Proef de cream even – dat hoef ik geen twee keer te zeggen 😉 -, als je hem zoeter wilt, doe er dan nog wat agavesiroop bij.
- Haal de bodem uit de vriezer en bedek deze met de vulling.
- Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer.
- Dan is ie klaar om te eten! Eet smakelijk! 🙂
Trek in nog meer taartjes? Bekijk dan ook het recept onze Vegan Koffietaart!
Welke taart eet jij het liefst?
Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!