Recept: Oosterse Vetjebowl
Voor dit recept zijn we geïnspireerd door vegan restaurant The Bowl in Berlijn waar alle gerechten in een bowl worden geserveerd. Deze Oosterse Vetjebowl zit vol met verse groente, bonen, kruiden, zaden en mihoen. Super gezond en superlekker!
Check de video: Oosterse Vetjebowl
Bereidingswijze Oosterse Vetjebowl
Snijd de wortel, courgette en komkommer met een spiraalsnijder.
Hak de gember en knoflook zo fijn mogelijk door elkaar (gebruik hiervoor een foodprocessor als je die hebt)
Snijd de champignons in vieren en de rode ui in dunne ringen.
Snijd de avocado over de lengte door midden, haal de pit er uit, en snijd ook in over de lengte. Laat de schil er nog omheen zitten.
Laat de mihoen een paar minuten koken en spoel af met koud water.
Doe wat olie in een wokpan of een koekenpan en voeg de gehakte knoflook en gember toe samen met de chilipoeder, komijnpoeder en korianderpoeder. Bak een paar minuten.
Voeg de champignons toe en bak goudbruin op laag/gemiddeld vuur.
Haal de champignons uit de pan en voeg de taugé toe aan dezelfde pan en bak kort.
Serveren van de Oosterse Vetjebowl
Pak de mooiste schalen/bowls die je hebt en bedek eerst de bodem met een laagje mihoen.
Leg de wortel, courgette en komkommer naast elkaar aan de zijkant van de schaal, gevolgd door de rode, de champignons, de kikkererwten en de taugé.
Pak een van de ingesneden, halve avocado’s en haal het vruchtvlees er uit met een lepel. Leg het vruchtvlees met de bolle kant naar boven in het midden van de bowl.
Bestrooi als laatste de avocado met sesamzaad en je bowl is klaar!
Serveertip: Voeg verse koriander toe als je dat lekker vind en serveer met een schaaltje sojasaus.
Dit heb je nodig
Het resultaat!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!