Recept: Chia pudding
Chiazaad bevat onder andere veel omega 3 vetzuren, ijzer en calcium. Als je chiazaad een tijdje laat wellen in bijvoorbeeld plantaardige melk, ontstaat er een soort pudding. Deze pudding kun je als basis gebruiken voor een lekker toetje of ontbijtje. Zoals in dit chia pudding recept! Heb je vandaag liever een ander toetje? Bekijk dan eens ons recept voor vegan ijstaartjes met chocolade en kokos!
Bereidingswijze chia pudding
Doe de kokosmelk (of andere plantaardige melk) samen met het chiazaad in een schaaltje en roer goed door. Zet vervolgens in de koelkast en laat ongeveer een uur wellen. Hoe langer je het laat wellen, hoe dikker de pudding wordt.
Roer nu de aardbeienjam, de bauwe bessen en de frambozen erdoor.
Serveer in kleine schaaltjes en garneer met nog wat extra blauwe bessen en frambozen.
Eet smakelijk!
Dit heb je nodig voor de chia pudding
Serveertip: Garneer naast de blauwe bessen en frambozen met wat muntblaadjes!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!