De lekkerste springrolls als je het ons vraagt zijn de Vietnamese springrolls. Toen wij in Vietnam waren aten we ze de hele dag door en nog steeds zijn we er dol op. Het kost wel wat tijd om ze te maken, maar het is zeker niet moeilijk! En daarna heb je wel een heel lekkere en gezonde snack.
Zin in meer Aziatisch? Bekijk hier het recept voor tofu saté!
Bereidingswijze Vietnamese springrolls
Kook water
Kook water en bereid de rijstnoodles volgens de gebruiksaanwijzing.
Marineer de tempeh
Begin met het marineren van de tempeh. Maak een sausje van ketjap manis, sojasaus, sesamolie, chilipoeder, water en limoensap. Snijd de tempeh in reepjes en zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn met de saus. Zet apart.
Snijd alles
Snijd alle groente in dunne reepjes en zet apart. Hak de koriander en de munt heel fijn en zet ook apart.
Rollen maar!
Pak een grote kom met lauw water en laat hier kort en 1 voor 1 de rijstvellen in weken. Wij weken altijd eerst een rijstvel en beginnen dan direct met rollen. Zo is hij nog flexibel als je aan het werk bent.
Beleg alleen een strookje in het midden van de rijstvel. Leg eerst wat spinazie neer, dan de groente, ui, tempeh, rijstnoodles en tot slot de kruiden.
De dressing
Vietnamese springrolls worden meestal gegeten met een pindadressing en dan zijn ze eigenlijk ook het lekkerst. Doe de pindakaas, kokosmelk, limoensap en de ketjap manis in een kommetje en roer stevig door zodat je een gladde massa krijgt.
Eet de Vietnamese springrolls met de dressing als snack, lunch of als voorgerecht.
Eet smakelijk!
Bekijk hier ook onze andere recepten!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!