Oosterse groentesoep
Recept: Oosterse groentesoep
Voor het recept van deze vegan Oosterse groentesoep zijn we geïnspireerd tijdens een reis naar Vietnam!
Check hier de video: Oosterse groentesoep
Bereidingswijze Oosterse groentesoep
Snijd de ui fijn en snipper de chilipepers en de knoflook. Verhit vervolgens wat olie in een middelgrote soeppan en voeg de ui hieraan toe. Fruit de ui en voeg daarna de knoflook en chili toe. Snijd ondertussen de champignons en de oesterzwammen in partjes. Bak mee tot ze redelijk geslonken zijn.
Breng 1 liter water aan de kook in diezelfde pan. Voeg het kruidenblokje toe. Laat de gember en citroengras meekoken. Snijd de wortels in plakjes en kook mee tot ze beetgaar zijn.
Voeg dan de paksoi toe aan de soep. Breng de soep op smaak met de sojasaus en het sap van een halve limoen. Laat het geheel nog 2 minuten koken. Vis dan de stukken gember en de citroengras uit de soep.
Dan is het tijd om de oosterse soep te gaan serveren! Leg op de bodem van de soep schaal een handje taugé, schep hier de soep overheen op. Garneer het geheel met wat verse koriander.
Dit is wat je nodig hebt
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!