Cheesecake maar dan zonder kaas, want dit is een vegan cheesecake. Kan gewoon! Met dit recept is het super eenvoudig om een lekkere vegan cheesecake te maken! Binnen een uur staat ie op tafel.
Op zoek naar meer plantaardige zoetigheden? Check ook onze recepten voor vegan appelkruimeltaart en stoofperencake.
Basis van de vegan cheesecake
Als basis voor de ‘cheese’ gebruiken wij sojayoghurt en cashewnoten, maar je kunt ook kokosroom of tofu gebruiken. En voor de bodem gebruiken we als basis digestive koekjes.
Bereidingswijze vegan cheesecake
Weet je al van te voren dat je deze vegan cheesecake gaat maken? Week de cashewnoten dan alvast in koud water. Als je minder tijd hebt kun je de cashewnoten 15 minuten koken op laag vuur. Met de deksel op de pan. In de tussentijd kun je dan beginnen met de bodem:
- Mix de koekjes in een keukenmachine tot alles verkruimeld is.
- Voeg de gesmolten kokosolie, de suiker en het zout toe. Mix nog een keer goed door. Als het goed is moet je nu een plakkerige massa hebben.
- Beleg hiermee de bodem van de springvorm.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.
- Doe de geweekte cashewnoten in een blender, samen met de sojayoghurt, suiker, bloem, citroensap, vanille-extract en het snufje zout.
- Mix alles tot het een egaal geheel is.
- Verdeel de vulling over de springvorm.
- Bak de vegan cheesecake af in 30 tot 35 minuten.
Eet smakelijk!
De ‘cheese’ mix
De bodem, met digestive koekjes als basis ingrediënt
Op zoek naar meer van zulke recepten? Bekijken dan al onze veganistische recepten voor toetjes en tussendoortjes.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!