Recept: Vegan hachee
Dit traditionele stoofgerecht uit de Nederlandse keuken is normaal gesproken alles behalve vegan. Maar met dit recept voor vegan hachee kun je het nu ook 100% plantaardig maken!
Het rundvlees vervangen we voor seitan, een vleesvervanger met een structuur die veel op vlees lijkt. De rundvleesbouillon wordt groentebouillon en voor de boter kiezen we voor een plantaardige variant. Je kunt deze hachee traditioneel serveren met gekookte aardappels en rode kool. Wij hadden de combinatie met rijst en broccoli. Maar eigenlijk kun je toevoegen wat jij lekker vindt!
Ben jij dol op de Nederlandse keuken? Probeer dan ook ons hutspot recept!
Bereidingswijze vegan hachee
Doe de seitan in een schaal en voeg de sambal en volkorenmeel toe samen met wat peper en zout. Meng door elkaar.
Snijd de ui in ringen en hak de kruidnagels fijn.
Verhit nu de boter in een ruime pan totdat deze gesmolten is. Voeg dan de ui toe en bak totdat deze glazig is.
Voeg nu het seitan mengels, de groentebouillon, de laurierblaadjes, de kruidnagel en de azijn toe. Roer goed door.
Doe nu een deksel op de pan en laat het geheel 30 minuten sudderen op laag vuur.
Serveer traditioneel met gekookte aardappels en rode kool of zoals wij met rijst en broccoli.
Dit heb je nodig voor de vegan hachee
Het resultaat: Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!