Er zijn steeds meer vleesvervangers in de supermarkt te vinden. Daarom leek het ons leuk om hier een recept mee te maken, zoals deze vegan kip taco’s. Oftewel fried ‘chicken’, maar dan cruelty-free! Er zijn verschillende vegan nuggets te krijgen. Wij vinden de nuggets van het Albert Heijn huismerk (koeling) of die van De Vegetarische Slager (diepvries) het lekkerst. Ook het merk Quorn heeft vegan nuggets (diepvries).
Probeer ook eens ons recept voor Mexicaanse groentemix.
Bereidingswijze vegan kip taco’s
De tacos
Verwarm de tacos kort in een grillpan of koekenpan. Ze mogen best wat bruine plekjes krijgen.
De vegan nuggets
Check de verpakking van de vegan nuggets voor de bereidingswijze. Wij bakken ze meestal in een koekenpan in een laagje zonnebloemolie, dat werkt altijd goed. Als je vegan nuggets uit de diepvries hebt, laat ze dan eerst ontdooien. Bak de nuggets tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Snijd ze daarna over de lengte in reepjes. Uit één nugget kun je zo 3 reepjes snijden.
De groenten en verse kruiden
Snijd de avocado in dunne plakjes. En snijd de cherrytomaatjes in vieren. Scheur de bladeren van de romaine sla en was ze goed af. Houd de bladeren heel. Scheur de koriander blaadjes van de steeltjes.
De saus
Hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Meng de sojayoghurt, limoensap, knoflook en een snufje zout door elkaar. Zet de sweet chili saus van jouw favoriete merk alvast klaar.
De vegan kip taco’s serveren
Leg eerst een blad romaine sla in het midden van elke taco. Vul daarna op met reepjes vegan nuggets, plakjes avocado en de gesneden cherrytomaatjes. Top af met de frisse limoensaus en wat sweet chili saus. Nu kun je de taco dichtvouwen en serveren. Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!