Wij eten iedere week wel een keer (volkoren) pasta en meestal spaghetti. Dit eten we vaak met een romige dillesaus of een andere saus op basis van cashewnoten. Maar soms hebben we meer trek in de classic spaghetti bolognese. Daarom hebben we dit recept voor vegan spaghetti bolognese gemaakt.
In dit recept gebruiken we gedroogde Italiaanse kruiden. Deze kun je ook vervangen door verse basilicum, oregano en tijm. Kost wat meer tijd, maar maakt het waarschijnlijk nog lekkerder. We gebruiken naast de tomaten ook wortel en bleekselderij, dit maakt het extra gezond en zorgt voor een volle smaak.
De ingrediënten voor de vegan spaghetti bolognese
Bereidingswijze vegan spaghetti bolognese
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij, wortels en tomaat in (hele) kleine blokjes.
Kook de spaghetti volgens de verpakking.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak 10 minuten of totdat alles zacht is, op laag vuur. Roer zo nu en dan door elkaar.
Voeg nu de tomatenpuree en flink peper en zout toe en bak nog even mee. Tijd voor de kruiden. Voeg de laurierbladeren en de (gedroogde) Italiaanse kruiden toe, samen met de blokjes tomaat. Roer door en dek de pan af met een deksel. Laat nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen.
Terwijl de saus aan het pruttelen is kun je het vegan gehakt in een aparte pan kort aanbakken in wat olijfolie.
Uiteindelijk haal je de laurierbladeren uit de saus en roer je het vegan gehakt erdoorheen.
Tijd om te serveren. Leg eerst de spaghetti op het bord en giet daarna de saus eroverheen. Top eventueel af met wat edelgist en verse kruiden, als je dat in huis hebt.
Eet smakelijk!
Het resultaat
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!