We zijn ruim 3 weken in Mexico geweest en hebben daar heel erg genoten van alle verse groente en fruit. We hadden een Airbnb met een keuken, dus we konden volop zelf koken. Daar hebben we dit Mexicaanse rijst met bonen recept gemaakt. Super eenvoudig en je kunt dit ook gewoon in Nederland maken, want alle ingrediënten zijn gewoon bij ons in de supermarkt te vinden. Alleen de ‘bayo beans’ die je in Mexico kunt kopen hebben we vervangen voor bruine bonen. Die lijken er het meeste op. Overigens eten wij in Nederland nauwelijks avocado, omdat het van zo ver moet komen en niet echt duurzaam is. Maar dat kan niet echt ontbreken in dit recept.
Lees meer over waarom wij zoveel mogelijk voor lokaal eten kiezen.
Bereidingswijze Mexicaanse rijst met bonen recept
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Snipper de ui en de knoflook en houdt 1/4 apart. Fruit de ui samen met de knoflook in een ruime koekenpan. Snijd de tomaat in blokjes, houdt hiervan ook ongeveer 1/4 van de tomaat apart. Voeg de rest toe aan de pan. Giet de bonen af en doe ook deze in de pan. Breng op smaak met de kruiden en laat het geheel nog een tijdje pruttelen zodat de smaken kunnen intrekken.
De guacamole
Snijd de avocado door midden en plaats het in een schaaltje, prak de avocado goed fijn met een vork. Voeg dan de tomaat, ui, knoflook en wat peper en zout toe. Roer goed door.
Schep alles op een bord en garneer met verse limoen, koriander en optioneel hot sauce. Eet het in een slablad.
Zin in meer Mexicaanse gerechten? Bekijk ook ons recept voor deze Mexicaanse groentemix of deze vegan kip taco’s.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!