Deze vegan chocolademousse is lekker, simpel en zo klaar. Perfect dus. Met de juiste toppings ziet het er al snel uit als een luxe toetje, dus indruk maken op mensen is niet zo lastig. Aquafaba is ook ideaal als ei vervanger. Gebruik het bijvoorbeeld in een cake of bananenbrood en het beslag wordt lekker luchtig.
Recept voor vegan chocolademousse
Je hebt alleen een handmixer nodig of een keukenmachine om de aquafaba mee stijf te kloppen. Klop het totdat het mooi egaal wit is.
Bereidingswijze
Vang het vocht op van de kikkererwten als je ze afgiet. De kikkererwten kun je bijvoorbeeld gebruiken om zelf hummus te maken.
Doe de aquafaba in een ruime schaal en voeg optioneel de citroensap toe. Klop het vocht totdat het een stijve massa is. Om zeker te weten dat je de juiste vorm hebt bereikt, kun je een lepel eruit scheppen en op zijn kop houden. Als het blijft plakken, zit je goed!
Smelt in een pannetje de chocolade en voeg optioneel wat rijst siroop (of een andere zoetmaker) toe.
Klopt de aquafaba nog een keer kort met de handmixer en voeg dan eerst een klein deel van de chocoladesaus toe. Roer goed door voordat je de rest toevoegt. Roer stevig door zodat het een egaal bruine chocolademassa wordt. Plaats in een mooi glas en zet in de koelkast voor minimaal een uur. Voor het meest optimale resultaat moet je de vegan chocolademousse een nacht in de koelkast laten.
Garneer de mousse met je favoriete toppings. Wij kozen voor kokosrasp en flakes.
That’s it! Een supermakkelijk en heel lekker vegan toetje. Perfect als je bijvoorbeeld vrienden wil verrassen met een uitgebreid vegan diner. Op zoek naar meer lekkere vegan toetjes? Bekijk ook onze andere recepten. Bijvoorbeeld van fluffy vegan bananenbrood, vegan cheesecake of chocolade cake met kokos.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!