Het is de Nationale Week Zonder Vlees. Tijdens deze week wordt het gestimuleerd om een week lang geen vlees te eten. Inmiddels is dit initiatief zo groot geworden dat ook de Albert Heijn een bonusweek heeft ingelast voor dit event. Alle vleesvervangers zijn in de bonus.
We geven je een vegan weekmenu inspiratie voor deze Nationale Week Zonder Vlees.
Vegan Weekmenu: Nationale Week Zonder Vlees
Maandag: Pasta Pesto
We eten deze pesto het liefst met spaghetti. Het is dan lekker om nog wat verse tomaat, gebakken champignons en courgette toe te voegen, in kleine blokjes.
Dinsdag: Zoete aardappel, kokos curry
Dit zoete aardappel-, kokoscurry recept komt uit het boek ‘Vegan Soul Food’ van Jason Tjon Affo, beter bekend als The Indigo Kitchen. We hebben ‘m regelmatig gemaakt als vrienden bleven eten en het is steeds weer een hit. De limoenbladeren maken het een heel frisse curry.
Woensdag: Rijst met groente, linzen en tofu
Dit recept voor rijst met groente, linzen en tofu is ons favoriet. Het is heel erg simpel, goedkoop, voedzaam en superlekker. De basis is eenvoudig: groente, rijst en tofu. We geven de maaltijd een boost door te variëren met de toppings. Zo eten we ‘m het liefst met limoen, koriander, een handje cashewnoten en wat zure komkommer.
Donderdag: Rode kokos curry met pinda
Vegan eten hoeft zeker niet moeilijk te zijn. Deze simpele rode kokos curry met pinda wordt gemaakt met een rode curry paste die je kant-en-klaar in de winkel kan kopen, namelijk de Koh Thai Rode Curry paste. Daarom staat dit gerecht ook binnen een half uurtje op tafel.
Vrijdag: Vegan kip taco’s
Vrijdagavond willen we toch altijd iets meer comfort food dan de rest van de week. Dus deze vegan kip taco’s passen daar perfect bij. Varieer met verschillende groente en vergeet niet om de knoflooksaus te maken. Die maakt het lekker fris door de limoen.
Zaterdag: vegan pizza
Perfect als je vrienden over de vloer hebt: pizza. Je kunt allerlei toppings erop doen die jij lekker vindt. De cashewnotenkaas maakt het lekker creamy.
Zondag: wortel-, linzensoep
Wij zijn een groot fan van soepen. Je kunt er heel veel groente in kwijt en je kunt het lang bewaren. Daarom maken wij meestal onze grootste pan vol met soep. Dan hebben we niet alleen avondeten, maar ook soep bij de lunch de dagen erna. Met dit recept maak je een goed vullende, dikke wortel- linzensoep.
Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk al onze vegan recepten.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!