Toen wij net vegan waren struggelde we nog wel eens wat we op brood konden eten. Altijd maar een broodje hummus wordt ook saai. Inmiddels hebben we heel veel vegan broodbeleg gevonden en proberen we ook af en toe nog iets nieuws uit, zoals dit recept: broodje gebakken tofu met zuurkool en spicy tahini.
Bekijk hier hoe je tofu het best kunt bakken in de pan.
We zijn dol op zuurkool en op tofu. Dus combineerde dit met een spicy tahini saus. Et voila: een creatieve en voedzame lunch!
Bereidingswijze broodje gebakken tofu met zuurkool en spicy tahini
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tofu in dunne plakken. Smeer beiden kanten in met peper en zout. Leg de plakjes tofu op een bakplaat en bak 10 minuten. Draai de tofu plakjes dan om en bak nog eens 10 minuten in de oven.
Rooster de boterhammen in de broodrooster. Maak ondertussen de tahini saus. Doe de tahini is een schaaltje en meng met sriracha of hot sauce. Roer goed door en voeg optioneel (als het niet smeuïg genoeg is) nog wat olie en/of water toe (het moet een vloeibaar sausje worden).
Probeer ook het recept voor een broodje tempeh met zure groenten.
Beleg de boterhammen met een dun laagje hummus. Doe dan de spinazie, de zuurkool en tofu op de boterham. Top af met een drizzle tahini en optioneel wat lente-ui en sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer vegan lunch inspiratie? Bekijk onze andere recepten.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!