Recept: Broodje tempeh
Bij een Surinaams eethuis kun je zo’n lekker broodje tempeh met zure groenten halen. Met dit recept kun je het nu ook zelf maken!
Tempeh is een product op basis van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojabonen worden geweekt en gekookt en vervolgens gefermenteerd. Tempeh neemt makkelijk smaken op en daardoor kun je het marineren zoals jij het lekker vindt. Het is trouwens in de meeste supermarkten te krijgen, wij halen het meestal bij de Jumbo.
Maak je vandaag liever iets met tofu? Check dan ons recept voor tofu saté.
De tempeh geven we in dit recept een zoete smaak. En dat is super lekker in combinatie met de zure groenten. Al trek gekregen in een broodje tempeh? Check dan hieronder de bereidingswijze of check de video!
Check de video: Broodje tempeh
Bereidingswijze broodje tempeh
Snijd de tempeh eerst in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Snipper de sjalotjes, de knoflook en de gember.
Voeg nu in een schaal de ketjap, de sojasaus, het water, de agavesiroop, de sambal, de knoflook, de gember en de sjalotjes samen. Roer goed door en voeg dan de tempeh reepjes toe.
Laat minimaal 30 minuten marineren en roer af en toe om zodat alle tempeh reepjes de marinade op kunnen nemen.
Snijd de komkommer en de wortel in ook in dunne reepjes. Voeg deze toe aan het schaaltje met natuurazijn. Laat de groenten weken.
Verhit nu wat olie in een koekenpan en voeg de tempeh inclusief marinade toe. Leg een deksel op de pan en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Roer af en toe door.
Snijd de broodjes over en beleg eerst met het tempeh mengsel. Leg daarop de zure groenten en je broodje tempeh is klaar! Eet smakelijk!
Dit heb je nodig om twee broodjes tempeh te maken
Het resultaat: Een broodje tempeh met zure groenten
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!