Recept: Frisse couscous salade to go
Couscous is snel, lekker en makkelijk mee te nemen, maar misschien ook een beetje saai. Daarom hebben wij deze verrassende couscous salade bedacht.
Hij is lekker fris door de mango en de munt en ideaal om mee te nemen als lunch voor op werk of school. Neem hem mee in een weckpot of in een hersluitbare plastic bak.
Varieer met je lunch! Check ook onze andere lunch recepten zodat je elke dag iets anders eet.
Check de video: Frisse couscous salade to go
Bereidingswijze frisse couscous salade
Breng water aan de kook. Pak een weckpot of een bakje dat je mee kunt nemen, en doe daar de couscous in.
Voeg de kruiden en ook de peper en zout aan toe aan de droge couscous. Schenk het kokende water over de couscous totdat het onder water staat. Roer door en laat een paar minuten staan.
Snijd de cherrytomaten door de helft en de komkommer in partjes. Snijd de mango in kleine stukjes en hak de munt fijn.
Als de couscous goed geweld is strooi je de zwarte bonen er bovenop. Vervolgens een laag tomaten, dan de komkommer en de mango. Pak dan een handje rucola en leg dat op het geheel. Strooi dan wat munt erover en tot slot een eetlepel sojayoghurt.
Neem een lepel mee, zo kun je op je werk/school of onderweg direct uit de pot eten. Als een weckpot niet in je tas past, kun je dit natuurlijk ook in een hersluitbare plastic bak meenemen!
Het resultaat: Couscous salade in een weckpot
Lekker als lunch op het werk of op school, thuis, óf neem ‘m mee naar het park! 🙂
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!