Recept: Zelf granola maken
Op zoek naar een recept voor een lekker en voedzaam ontbijt? Met dit recept kun je in 15 minuten je eigen zelf granola maken! Lekker in combinatie met vers of bevroren fruit, sojayoghurt en met bijvoorbeeld kokosmelk. Je maakt met dit recept genoeg voor meerdere keren ontbijt.
Meer trek in een smoothie als ontbijt? Probeer dan eens onze ideale ontbijt smoothie!
Check de video: Homemade granola
Granola maken doe je zo
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de cashewnoten en amandelen in kleinere stukjes (niet te fijn).
Neem een schaal en voeg daar eerst alle droge ingrediënten in samen. Roer goed door en voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe. Roer nogmaals goed door.
Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi de granola er overheen. Verdeel gelijkmatig in een zo dun mogelijke laag.
Doe de bakplaat nu 10 minuten in de oven. Houd het wel goed in de gaten, want het kan snel aanbranden.
Check de video: Homemade granola
Granola maken? Dit heb je nodig!
De bereidingswijze
Serveertip: Met sojayoghurt, bessen en frambozen
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!