Recept: Havermout taartjes
Als we thuis bezoek krijgen bakken we vaak zelf iets lekkers. Zoals bijvoorbeeld deze havermout taartjes met jam, lekker en gezond! Ook heel lekker om mee te nemen naar je werk of school!
Op zoek naar meer gezonde zoetigheid? Check dan ons recept voor chocolade ijstaartjes met kokos!
Check de video: Havermout taartjes
Bereidingswijze havermout taartjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie totdat deze vloeibaar is, bijvoorbeeld door de kokosolie in een kommetje te doen en deze in een laagje gekookt water te zetten.
Pel de banaan en breek deze in stukken.
Doe nu de havermout, de kokosrasp, de banaan, de agavesiroop, de gesmolten kokosolie, de kaneel en het vanille extract in een keukenmachine of een food processor. Mix totdat een deeg ontstaat.
Verdeel het deeg in 10 gelijke delen en rol deze allemaal tot een balletje. Verspreid de bolletjes op een bakplaat met bakpapier.
Druk de bolletjes plat in de vorm van een cirkel. Vorm nu een kuiltje in het midden van de havermout taartjes met rondom een opstaande rand.
Plaats de taartjes 25 minuten in de oven op 180 graden.
Haal de havermout taartjes uit de oven en bedek het kuiltje van alle taartjes met een eetlepel van je favoriete jam.
Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!