Hummus
Recept: Hummus
Wij houden van hummus! En nadat we echte humus hadden gegeten in Tel Aviv wilden we meer dan de pakjes uit de supermarkt. Daarom bedachten we dit makkelijke en snelle hummus recept waarvan het resultaat al een stuk beter smaakt dan de humus uit de supermarkt.
Het liefste dippen we pita’s, turks brood of groenten zoals wortel en komkommer in deze vers gemaakte hummus. Daarnaast smeren we er ook onze broodjes mee in combinatie met heel veel lekkere groentes.
Als we de humus als dip gebruiken bestrooien we het nog met extra kikkererwten, paprikapoeder, verse koriander, rauwe stukjes ui en een mix van limoen en augurk.
De ingrediënten van hummus staan aardig vast en je kunt dit recept zelf naar wens aanpassen door per ingredient meer of minder toe te voegen! Vind je de humus bijvoorbeeld te dun? Voeg dan minder vocht of meer tahin toe. Of andersom als je het te dik vindt. Ben je niet zo’n fan van knoflook? Laat dan een teentje weg. Of voeg er nog een paar toe als knoflook echt jouw ding is. Zo kom je uiteindelijk uit bij de hummus die jij perfect vindt!
Bereidingswijze: Zelf hummus maken
Let goed op, want voor je het weet ben je klaar, zo makkelijk is dit recept! 😉
Pak je blender, keukenmachine of food processor en voeg de kikkererwten (inclusief vocht!), de tahin, de knoflookteentjes, de olijfolie, het zout en het sap van de citroen toe.
Hak/blend nu totdat er een gladde massa ontstaat.
Serveer met brood en groenten en bestrooi eventueel met extra kikkererwten, paprikapoeder, verse koriander, rauwe stukjes ui en een mix van limoen en augurk.
Eet smakelijk!
Dit heb je allemaal nodig voor dit recept
Het resultaat: Geserveerd met brood, komkommer en paprika en bestrooid met kikkererwten, paprikapoeder, ui en verse koriander.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!