Geen zin om uren te staan bakken? Dan is dit recept ideaal. Het is de ideale basis om een luchtige vegan chocoladecake te maken. Je kan er zelf allerlei toppings aan toevoegen zoals een frosting of bepaalde soorten fruit. Of eet ‘m gewoon eenvoudig met wat vegan slagroom (te koop bij Albert Heijn). Wij gebruikten aardbeien omdat die nu in het seizoen zijn. Maar ook zonder topping is deze cake heel lekker.
De reden waarom deze cake zo luchtig is, komt door de aquafaba. Dit is kikkererwtenvocht (het vocht wat in een blik kikkererwten zit of het water waarin je de kikkererwten kookt – als je verse kikkererwten maakt). Aquafaba is een perfect ingredient om eten luchtig te krijgen. Zo kun je er bijvoorbeeld ook vegan chocolademousse mee maken. Bekijk hier ons recept voor chocolademousse met maar 2 ingrediënten. En wij gebruiken het ook om onze hummus luchtig te krijgen. Ook van onze zelfgemaakte hummus hebben we een recept.
Recept voor makkelijke vegan chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de olie en havermelk en aquafaba toe en meng tot een glad en dik beslag.
Verdeel het beslag over het cakeblik. Zet de cake ongeveer 30 minuten in de oven tot deze goudbruin en gaar is. Laat de cake vervolgens goed afkoelen voordat je ‘m aftopt met dun gesneden stukjes aardbei.
De aquafaba en het chocoladebeslag.
Op zoek naar meer vegan cake? Probeer dan ook eens onze stoofperencake, vijgencake of deze chocoladecake met kokos.
Mocht je een recept van ons maken vinden we het leuk als je dit deelt op social media en ons tagged met @vetjebol.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!