Recept: Mexicaanse groentemix
Delicioso! Deze Mexicaanse groentemix is lekker, gezond en heel makkelijk zelf thuis te maken. Ook nog trek in een toetje? Check dan ons recept voor chia pudding!
Check de video: Mexicaanse groentemix
Bereidingswijze Mexicaanse groentemix
Breng een pan met water aan de kook, snijd de aardappels in stukjes en kook totdat ze zacht zijn.
Snijd de ui grof, snipper de knoflook. Snijd de paprika en avocado in blokjes. En blend de tomaten in een blender of foodprocessor.
Verwarm wat olie in een wok- of hapjespan en voeg de ui en knoflook toe. Bak totdat de ui glazig is en voeg dan de paprikapoeder, korianderpoeder en komijnpoeder toe. Roer door en bak kort mee.
Voeg nu de tomatenpuree toe en wacht totdat deze gaat koken. Voeg dan de paprika, de kidneybonen (inclusief vocht) en de mais toe.
Giet de aardappels af en voeg ook deze toe aan de Mexicaanse groentemix. Laat het geheel nog 5 tot 10 minuten pruttelen op laag vuur, eventueel met een deksel op de pan.
Serveer op een bord of in een schaal en leg de avocado blokjes er bovenop. Eet smakelijk!
Dit heb je nodig voor de Mexicaanse groentemix
Serveer bijvoorbeeld met verse koriander en citroen!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!