Recept: Paprika-tomatensoep
Met dit makkelijke recept zet je binnen no-time een gezonde vegan paprika-tomatensoep op tafel! De gegrilde paprika, in combinatie met tomaten, rode ui, knoflook en komijnpoeder geeft deze soep een unieke smaak.
Heb je meer tijd om te koken? Probeer dan eens ons vegan lasagne recept.
Check de video: Paprika-tomatensoep
Bereidingswijze paprika-tomatensoep
Snijd de rode ui fijn, snipper de knoflook en snijd de tomaten in achten.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode ui, de knoflook, het komijnpoeder, flink zout en peper toe. Roer door en bak totdat de ui glazig is.
Voeg nu de tomaten en de suiker toe en bak even mee.
Voeg de paprika toe (zonder het vocht uit de pot) samen met 1 liter water. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Dien de soep op en bestrooi eventueel met wat verse selderij.
Check de video: Paprika-tomatensoep
Dit heb je nodig voor de paprika-tomatensoep
Het resultaat: Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!