Met dit recept voor pasta in romige dillesaus zet je snel een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd op tafel. Als pasta gebruiken we in dit recept spaghetti, maar je kunt ook een andere pasta gebruiken.
Natuurlijk is ook dit recept 100% plantaardig, vegan dus! Met verschillende ingrediënten zoals noten, pasta, citroen, champignons en andere groenten krijg je veel voedingsstoffen binnen.
Toch iets anders eten vanavond? Bekijk dan onze andere vegan hoofdgerecht recepten.
De ingrediënten voor spaghetti in romige dillesaus
Bereidingswijze pasta in romige dillesaus
Doe de cashewnoten in een steelpannetje met ruim water en breng aan de kook. Laat pruttelen totdat we de cashewnoten verderop in dit recept nodig hebben.
Tip: Weet je al ruim van te voren dat je dit recept gaat maken? Laat de cashewnoten dan alvast een paar uur weken in (koud) water. Dan zijn ze week genoeg en hoef je ze niet meer te koken!
De pasta
Breng ruim water aan de kook in een grote kookpan. Voeg de pasta toe zodra het water kookt. Kook de pasta beetgaar, volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Tip: Is de pasta klaar, maar serveer je deze niet direct? Hussel dan na het afgieten wat olijfolie door de pasta. Zo zal de pasta niet aan de pan of aan elkaar gaan plakken.
De groenten
Snijd ondertussen de champignons in kwartjes. Snijd de courgette in plakjes en de plakjes vervolgens in vieren. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de champignons en de courgette toe en bestrooi met flink wat peper en zout. Bak op middelhoog vuur totdat de champignons en courgette goudbruine plekjes krijgt.
De romige dillesaus
Pel de knoflook en snijd in tweeën. Pak een blender of keukenmachine. Voeg het sap van de halve citroen, de knoflook, de dille, de gekookte cashewnoten en 250 ml water toe. En als laatste flink peper en zout. Blend tot een gladde saus zonder stukjes. Proef de saus en voeg eventueel extra peper, zout of dille toe.
Warm de saus vervolgens nog even op in het steelpannetje. Laat de saus niet koken!
Optioneel: Rooster pijnboompitten
Rooster eventueel nog de pijnboompitten in een koekenpan. Doe dit zonder olie en op laag vuur. Houd goed in de gaten, want pijnboompitten branden snel aan!
De pasta in romige dillesaus serveren
Pak je favoriete pastaborden en vul ze met een laag spaghetti. Doe er een paar scheppen saus over en top af met de champignons en courgette. Strooi er eventueel nog wat verse dille overheen, als je over hebt. En optioneel de pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt? Laat ons in de comments weten wat je er van vindt. En check ook onze andere veganistische recepten.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!