Recept: Pasta met cashew- lupinesaus
Wij houden van pasta en eten het bijna elke week. Nadat we op een vegan beurs een presentatie zagen over lupinebonen, maakten we dit recept: pasta met cashew- lupinesaus.
Een lupineboon is erg voedzaam, heeft een stevig jasje en daardoor een goede bite. In Spanje en Portugal eten ze deze boon met een beetje zout als tapas. Fijngemalen is lupine goed te gebruiken voor het maken van vleesvervangers en sausjes.
Lupinebonen zijn niet in elke supermarkt te vinden. Je vindt ze wel bij de Ekoplaza (gekookt, in pot) en ze zijn online te bestellen. Wij kopen ze bij de Vegabond in Amsterdam.
Heb je toch geen lupinebonen, maar wil je wel dit recept maken? Vervang de lupinebonen dan voor dezelfde hoeveelheid cashewnoten.
Check hier de video: Pasta met cashew- lupinesaus
Bereidingswijze pasta met cashew- lupinesaus
Snipper de sjalotjes en de knooflook, snijd de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
Doe de lupinebonen, cashewnoten, zongedroogde tomaten, water, olie en de kruiden in een foodprocessor of keukenmachine. Meng dit tot er een glad sausje ontstaat. Is het nog te droog? Voeg dan meer water toe.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de sjalotjes en de knoflook in een hapjespan en bak vervolgens de champignons mee totdat ze lichtbruin zijn.
Meng het sausje in de hapjespan met de champignons, sjalotjes en de knoflook. Roer goed door.
Voeg dan de spinazie toe en laat dit meekoken tot het slinkt. Als de saus te dik wordt, voeg je meer water toe.
Als laatst kunnen de tomatenblokjes erbij. Laat deze nog 2 minuten meekoken.
Schep nu de pasta in een pastabord met de cashew- lupinesaus daaroverheen. Garneer met wat pompoenpitten en verse basilicum.
Dit heb je nodig
Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!