Recept: Pasta met romige cashewnotensaus
Dit is onze go to pasta geworden. Makkelijk, heel erg lekker en voedzaam. Cashewnoten zijn ideaal voor een creamy saus. Je kunt ze gebruiken voor een kaassaus, in combinatie met lupinebonen of dus voor een heerlijke pasta met romige cashewnotensaus. En wist je dat cashewnoten in vergelijking met andere noten weinig vet bevatten? Je kunt dus gerust een bord vol scheppen. 😉
We maken steeds weer andere variaties van deze pasta. We deden tomaten door de saus, maar deze kun je er ook uit laten. In de video laten we 2 variaties zien: één met bloemkool uit de oven en één met witlof uit de oven. Je kunt elke groente erbij eten die jij lekker vindt (of die in het seizoen zijn). Zo hadden we hem laatst ook met asperges gemaakt (aanrader!).
Check de video: Pasta met romige cashewnoten saus
Bereiding pasta met romige cashewnotensaus
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet de cashewnoten onder water in een schaaltje
Snipper de ui
Hak de knoflook fijn
Snijd de halve courgette in blokjes
Snijd de champignons in partjes
Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking gaar.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes
De groente
Snijd de bloemkool en halveer de witlof. Leg de bloemkool op een bakplaat en de witlof in een ovenschaal. Smeer allebei in met wat sojasaus en plaats in de oven voor een half uur.
De romige cashewnoten saus
Pak een blender of een keukenmachine. Voeg de geweekte cashewnoten, het teentje knoflook, de edelgist, de citroensap, 2 tomaten in partjes, peper en zout toe. Blend het geheel totdat er een gladde massa ontstaat. Is het nog te stug? Voeg wat extra water toe. Het is geen probleem als je iets te veel water hebt toegevoegd. Dit verdampt straks in de pan.
Het geheel
Fruit de ui in een ruime wokpan, voeg de knoflook toe en de courgette. Bak als laatst de champignons mee. Doe vervolgens de cashewsaus erbij en roer goed door. Vervolgens de pasta en roer weer goed door. Dan kunnen de tomaatjes er door.
Serveer de pasta met de bloemkool en/of de witlof.
Check de video: Pasta met romige cashewnoten saus
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!