Pasta met romige cashewnotensaus

Porties 2 a 3 personen
Voorbereiding 25 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten
  • 250 gram kastagne champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Halve courgette
  • 10 gram zongedroogde tomaat
  • 600 gram bloemkool uit de oven
  • 2 x witlof
  • 400 gram pasta

Saus

  • 150 gram geweekte cashewnoten
  • 4 el edelgist
  • 1 teen knoflook
  • Sap van halve citroen
  • Peper & zout naar smaak
  • 2 tl oregano
  • 2 tl basilicum
  • 1 tomaat
  • Eventueel 100 ml water

Recept: Pasta met romige cashewnotensaus

Dit is onze go to pasta geworden. Makkelijk, heel erg lekker en voedzaam. Cashewnoten zijn ideaal voor een creamy saus. Je kunt ze gebruiken voor een kaassaus, in combinatie met lupinebonen of dus voor een heerlijke pasta met romige cashewnotensaus. En wist je dat cashewnoten in vergelijking met andere noten weinig vet bevatten? Je kunt dus gerust een bord vol scheppen. 😉

We maken steeds weer andere variaties van deze pasta. We deden tomaten door de saus, maar deze kun je er ook uit laten. In de video laten we 2 variaties zien: één met bloemkool uit de oven en één met witlof uit de oven. Je kunt elke groente erbij eten die jij lekker vindt (of die in het seizoen zijn). Zo hadden we hem laatst ook met asperges gemaakt (aanrader!).

Check de video: Pasta met romige cashewnoten saus

Pasta met cashewnotensaus

Bereiding pasta met romige cashewnotensaus

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Zet de cashewnoten onder water in een schaaltje

Snipper de ui

Hak de knoflook fijn

Snijd de halve courgette in blokjes

Snijd de champignons in partjes

Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking gaar.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes

De groente

Snijd de bloemkool en halveer de witlof. Leg de bloemkool op een bakplaat en de witlof in een ovenschaal. Smeer allebei in met wat sojasaus en plaats in de oven voor een half uur.

De romige cashewnoten saus

Pak een blender of een keukenmachine. Voeg de geweekte cashewnoten, het teentje knoflook, de edelgist, de citroensap, 2 tomaten in partjes, peper en zout toe. Blend het geheel totdat er een gladde massa ontstaat. Is het nog te stug? Voeg wat extra water toe. Het is geen probleem als je iets te veel water hebt toegevoegd. Dit verdampt straks in de pan.

Het geheel

Fruit de ui in een ruime wokpan, voeg de knoflook toe en de courgette. Bak als laatst de champignons mee. Doe vervolgens de cashewsaus erbij en roer goed door. Vervolgens de pasta en roer weer goed door. Dan kunnen de tomaatjes er door.

Serveer de pasta met de bloemkool en/of de witlof.

Check de video: Pasta met romige cashewnoten saus

Pasta met romige cashewnotensaus

 

 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op