Vegan pompoensoep hebben we al heel wat keren gemaakt. Een tijdje terug maakten we een variant met o.a. wortel en tomaat erbij. Die romige pompoensoep vonden we zo lekker dat we er direct een recept van hebben gemaakt.
De toppings zorgen voor nog meer smaak, maar als je nog sneller klaar wilt zijn zou je ze ook weg kunnen laten. De kokosmelk, geroosterde kikkererwten en pompoenpitten geven het wel echt dat beetje extra!
Bekijk ook onze andere vegan soepen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een lichtere soep? Probeer dan onze paprika-tomatensoep.
Tip: Als je een hele grote pan soep wil maken, verdubbel dan alle hoeveelheden in dit recept en gebruik 2 verschillende pompoenen. Bijvoorbeeld een flespompoen en een oranje, ronde pompoen. Dan krijg je een nog vollere smaak!
Bereidingswijze vegan romige pompoensoep
We beginnen met een van de toppings. Verhit de oven voor op 180 graden. Spoel de kikkererwten schoon in een vergiet. Doe in een schaal en voeg (gerookte) paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie door. Meng goed door elkaar en verspreid de kikkererwten over een bakplaat. Doe 20 minuten in de oven.
De soep bereiden
Snijd de ui en knoflook fijn en de wortel, tomaat en pompoen in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen, tenzij de schil heel erg dik is.
Verhit wat olijfolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Laat op laag vuur zacht worden. Voeg nu de wortel en pompoen toe en bak 10 minuten mee met de deksel op de pan.
Voeg nu de tomaat, het bouillonblokje, het bonenkruid, peper, zout en het water toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan, zodat er geen vocht verloren gaat.
Als alle ingrediënten zacht zijn geworden kun je de soep gaan pureren met een staafmixer. De soep zou lekker dik moeten zijn.
Serveren van de romige pompoensoep
Vul een soepkom met soep. Voeg voorzichtig een scheutje kokosolie toe vanaf een lepel, zodat het niet direct naar de bodem zakt. Top af met de geroosterde kikkererwten en wat pompoenpitten. Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!