Recept: Scrambled tofu
Met dit hele simpele recept maak je binnen no-time een lekkere scrambled tofu klaar. Lekker op een broodje met hummus en groenten!
Het enige dat je nodig hebt is een stuk tofu en een berg aan kruiden! De kerrie en kurkuma geven deze tofu scramble een gele kleur die aan ei doet denken. En het geheime ingrediënt: kala namak. Dit is zwavelzout en geeft de tofu een ei-achtige smaak.
Ben je meer fan van tempeh? Check dan ons recept voor broodje tempeh!
Check de video: Scrambled tofu
Bereidingswijze van de scrambled tofu
Pak een schaal en brokkel de tofu in kleine stukjes met je handen.
Voeg nu de komijnpoeder, kala namak, de kerriepoeder, de knoflookpoeder, de kurkumapoeder en het zout toe en roer goed door.
Verhit wat olie in een koekenpan en wacht totdat de olie heet genoeg is.
Voeg de tofu toe en bak in een paar minuten lichtbruin.
Serveer op een broodje met bijvoorbeeld hummus, alfalfa en verschillende groenten. Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!