Scrambled tofu

Porties 2 personen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten

Ingrediënten
  • 250 gram tofu
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel kala namak
  • Zout
  • Olie

Recept: Scrambled tofu

Met dit hele simpele recept maak je binnen no-time een lekkere scrambled tofu klaar. Lekker op een broodje met hummus en groenten!

Het enige dat je nodig hebt is een stuk tofu en een berg aan kruiden! De kerrie en kurkuma geven deze tofu scramble een gele kleur die aan ei doet denken. En het geheime ingrediënt: kala namak. Dit is zwavelzout en geeft de tofu een ei-achtige smaak.

Ben je meer fan van tempeh? Check dan ons recept voor broodje tempeh!

Check de video: Scrambled tofu

Bereidingswijze van de scrambled tofu

Pak een schaal en brokkel de tofu in kleine stukjes met je handen.

Voeg nu de komijnpoeder, kala namak, de kerriepoeder, de knoflookpoeder, de kurkumapoeder en het zout toe en roer goed door.

Verhit wat olie in een koekenpan en wacht totdat de olie heet genoeg is.

Voeg de tofu toe en bak in een paar minuten lichtbruin.

Serveer op een broodje met bijvoorbeeld hummus, alfalfa en verschillende groenten. Eet smakelijk!

Scrambled tofu recept

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op