Vegan eten hoeft zeker niet moeilijk te zijn. Deze simpele rode kokos curry met pinda wordt gemaakt met een rode curry paste die je kant-en-klaar in de winkel kan kopen. Daarom staat dit gerecht ook binnen een half uurtje op tafel. We zijn gek op curry’s en eten het minimaal één keer per week. Probeer ook onze kokos, linzen curry of deze superlekkere zoete aardappel, kokoscurry.
Bereidingswijze simpele rode kokos curry met pinda
- Snijd de broccoli in roosjes en de wortel en komkommer in reepjes.
- Laat de broccoli kort stomen zodat de roosjes beetgaar worden.
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin de wortel zodat de reepjes wat zachter worden.
- Pak dan een andere pan en doe daar de curry paste, pindakaas en kokosmelk in. Let voor de pindakaas op dat er geen suiker of extra olie is toegevoegd. Zet de saus op een laag vuur en roer het geheel goed door. Blijf roeren zodat het een gladde massa wordt. Is het te dik? Voeg wat water toe.
- Doe vervolgens ook de komkommer, tauge en broccoli in de pan van de wortel. Laat kort meebakken en blijf omscheppen. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Pak een grote bowl en doe hier de noodles in, daarna de groente en vervolgens de saus. Top af met limoen,
De Koh Thai Rode Curry paste is gewoon vegan en te krijgen bij alle grote supermarkten.
We koken het liefst zo min mogelijk uit pakjes, maar soms is het fijn om een heel eenvoudig recept te hebben waarvoor je niet veel ingrediënten in huis hoeft te halen. Deze simpele rode kokos curry met pinda staat zo op tafel!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!