Recept: stoofperencake
Het stoofperen seizoen zit er net op, maar we wilden toch nog graag dit recept delen. Mijn zus heeft tientallen stoofperenbomen dus elk seizoen hebben wij een heel veel stoofpeertjes. En dan word je vanzelf wel creatief. We maakten deze stoofperencake. Bekijk hieronder het recept!
Bereidingswijze stoofperen
Bereid de stoofperen (wij hadden de luxe dat mijn vader dat al voor ons gedaan had)
Schil de stoofperen en snijd in partjes. Doe ze in een ruime pan met de wijn. Vul aan met water tot de peren er net onder staan. Voeg de citroen, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Doe optioneel ook wat kruidnagel in de pan. Laat een uur lang sudderen op laag vuur.
Bereidingswijze stoofperencake
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de droge ingrediënten door elkaar in een kom. Knijp de citroen uit en voeg de kokosolie en de plantaardige melk toe. Snijd de stoofperen in stukjes en roer door het beslag.
Giet het beslag in een bakvorm en plaats 60 minuten in de oven.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!