Recept: Tofu saté
We bestelden een keer tofu saté bij een Thai in Amsterdam. Er zat kokos door de satésaus en dat is zo lekker! Toen hebben we dit recept bedacht om het zelf thuis te kunnen maken. Je kunt deze saté eten bij zo’n beetje elk Aziatisch gerecht dat je maar kunt bedenken. Bijvoorbeeld als bijgerecht bij deze kokos- linzencurry of bij nasi, wokgerechten of een andere soort curry.
Check hier de video: Tofu Saté
Bereidingswijze tofu saté
Maak de tofu zoveel mogelijk vochtvrij. Dit doe je door de tofu in plakken te snijden en in een droge doek te wikkelen. Leg iets zwaars, zoals een stapel boeken boven op de tofu. Op deze manier kan het vocht in de doek trekken.
Snijd de tofu in blokjes en rijg ze aan de sateprikkers. Doe ongeveer 4 blokjes tofu op 1 sateprikker. Verwam ondertussen wat olie in een ruime koekenpan en leg hier de gerijgde tofu stokjes in. Bak de tofu goudbruin aan alle kanten.
Doe de kokosmelk in een steelpannetje op gemiddeld vuur. Voeg de pindakaas toe en roer door. Voeg vervolgens de ketjap manis en de sambal toe en roer alles goed door totdat een gladde massa ontstaat.
Leg de tofu op een bord en bedek het met de satesaus. Tot slot, garneer het geheel met wat kokosrasp. Eet smakelijk! 🙂
Dit is wat je nodig hebt
Serveertip: Met nasi
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!