Vegan appelflappen
Appelflappen zijn één van onze favoriete snacks. De traditionele appelflappen zijn vaak niet vegan omdat ze ingesmeerd worden met ei en soms zitten er dierlijke producten in het bladerdeeg. Wij delen daarom het recept voor vegan appelflappen met jullie. En eigenlijk is het heel makkelijk om vegan appelflappen te maken want het bladerdeeg van Koopmans is gewoon vegan!
We hebben het standaard appelflappen recept een beetje eigen gemaakt, maar uiteraard kun je toevoegen wat jij het lekkerst vindt. Dit gebruiken wij:
Bereidingswijze vegan appelflappen
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.
Snijd de appels in kleine blokjes en hak de dadels fijn. Meng in een kom. Voeg de vanille extract en het kaneel toe. Roer goed door.
Beleg steeds een driehoek van een plakje bladerdeeg en flap de andere helft om. Druk de uiteinden met een vork tegen elkaar.
Smeer de appelflappen in met kokosolie en wat kokosbloesemsuiker. Je kunt er ook voor kiezen om na het bakken wat poedersuiker over de vegan appelflappen te strooien. Smeer ze in dat geval alleen in met kokosolie.
Bak de appelflappen in 15 minuten goudbruin. In de ene oven zal het iets sneller gaan dan in de andere, dus controleer regelmatig.
Haal de appelflappen uit de oven en laat ze kort afkoelen. Daarna zijn ze klaar om gegeten te worden! Eetse! <3
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!