Vegan appelkruimeltaart

Porties 1 taart
Voorbereiding 70 minuten
Bereiding 60 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 175 gr plantaardige boter (Bijvoorbeeld Wajang)
  • Mespunt zout
  • 140 gram suiker (kies een suiker die jij lekker vindt)

Voor de vulling

  • 3 el appelmoes
  • 3 goudrenetten of jonagolds appels in blokjes
  • 2 tl kaneel

Voor de kruimellaag

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram boter
  • 50 gram suiker

Vegan appelkruimeltaart recept

Een tijdje geleden waren we bij een vriendin in Berlijn en daar hebben we deze taart gebakken. Het recept had zij weer via via en hij is zo lekker, dat we ‘m thuis nu ook regelmatig maken. Daarom delen we nu het recept ook met jullie!

Het is niet een gezonde vegan appelkruimeltaart, maar wij hoeven ook niet altijd gezond te eten. Wij hebben liever een fijne balans die bij ons past en daar hoort soms ook zo’n stukje taart bij. 🙂

Bereiding vegan appelkruimeltaart

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang: zodra je een bal van het deeg kunt vormen, is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en de randen met boter. Kneed het deeg nog kort door en rol het deeg uit. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm.

Meng de blokjes appel, de appelmoes en het kaneel door elkaar. Leg vervolgens op het deeg in de springvorm.

vegan_appeltaart_bereidingswijze

Meng voor de kruimels de bloem, de suiker en de boter. Maak hier met je vingers een kruimelig deeg van. Verdeel de kruimels over de taart en bak de vegan appelkruimeltaart in circa 60 minuten goudbruin.

Vegan appelkruimeltaart serveren

Wacht even met de springvorm losmaken totdat de taart goed is afgekoeld. Eet met wat poedersuiker of een bolletje vegan roomijst (bijvoorbeeld van Alpro Soja).

vegan_appeltaart_ingredienten

Zin in meer zoetigheid? Probeer ook eens deze stoofperencake!

Kijk hier voor meer veganistische recepten.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op