Vegan appelkruimeltaart recept
Een tijdje geleden waren we bij een vriendin in Berlijn en daar hebben we deze taart gebakken. Het recept had zij weer via via en hij is zo lekker, dat we ‘m thuis nu ook regelmatig maken. Daarom delen we nu het recept ook met jullie!
Het is niet een gezonde vegan appelkruimeltaart, maar wij hoeven ook niet altijd gezond te eten. Wij hebben liever een fijne balans die bij ons past en daar hoort soms ook zo’n stukje taart bij. 🙂
Bereiding vegan appelkruimeltaart
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang: zodra je een bal van het deeg kunt vormen, is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en de randen met boter. Kneed het deeg nog kort door en rol het deeg uit. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm.
Meng de blokjes appel, de appelmoes en het kaneel door elkaar. Leg vervolgens op het deeg in de springvorm.
Meng voor de kruimels de bloem, de suiker en de boter. Maak hier met je vingers een kruimelig deeg van. Verdeel de kruimels over de taart en bak de vegan appelkruimeltaart in circa 60 minuten goudbruin.
Vegan appelkruimeltaart serveren
Wacht even met de springvorm losmaken totdat de taart goed is afgekoeld. Eet met wat poedersuiker of een bolletje vegan roomijst (bijvoorbeeld van Alpro Soja).
Zin in meer zoetigheid? Probeer ook eens deze stoofperencake!
Kijk hier voor meer veganistische recepten.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!