Vegan custard taart met vers fruit

Porties 8 personen
Voorbereiding 40 minuten
Bereiding 60 minuten

Ingrediënten

Voor de custard vulling

  • 35 gram custard poeder
  • 1/2 liter plantaardige melk
  • 35 gram suiker

Voor de taartbodem

  • 225 gram bloem
  • 60 ml kokosolie
  • 60 ml water
  • 1/2 tl zout

Top af met vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien of frambozen

Met custard wordt alles lekker en het is heel simpel te maken. Wat het ook gevaarlijk maakt, want voor je het weet eet je het elke dag. Wij hadden ontzettend trek in taart, dus besloten custard in een taart te verwerken. Met wat vers fruit bovenop, zo is deze vegan custard taart de perfecte zomerse taart.

De bereidingstijd is exclusief wachttijd. Houd rekening met nog een extra 3 tot 4 uur om de custard te laten stijven en het deeg te laten rusten.

Recept voor vegan custard taart

Trek in meer zoetigheden? Probeer dan ook eens deze:

Bereidingswijze vegan custard taart met vers fruit

Hoe maak je deze vegan custard taart? We hebben het opgedeeld in twee stappen.

De taartbodem

Doe de bloem in een kom en voeg zout  toe. Roer het goed door. Doe dan het water en de olijfolie samen en meng het samen. Maak dan een kuiltje in de bloem en giet er een beetje van het olie/water mengsel in. Voeg het geleidelijk aan de bloem toe en roer goed door. Kneed het deeg met je handen totdat het goed stevig wordt. Als het niet stevig genoeg is, dan voeg je nog wat extra bloem toe. Laat dan het deeg rusten in de koelkast voor ongeveer een uur.

Bekleed een ronde bakvorm met het deeg. Plaats de taartbodem voor 20 min op 180°C. Is de bodem nog iets te bleek, verleng dan de baktijd met een paar minuten.

De custard

Meng de custard met een paar eetlepels plantaardige melk. Breng de resterende melk aan de kook en roer hier de suiker doorheen. Voeg dan het custard mengsel erbij. Laat nog drie minuten zachtjes doorkoken en blijf goed roeren. Giet het mengsel over de taartbodem en zet de taart voor minstens drie uur in de koelkast.

Top de taart af met zomers fruit zoals aardbeien en frambozen. Enjoy!

Vegan custard taart

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op