Met custard wordt alles lekker en het is heel simpel te maken. Wat het ook gevaarlijk maakt, want voor je het weet eet je het elke dag. Wij hadden ontzettend trek in taart, dus besloten custard in een taart te verwerken. Met wat vers fruit bovenop, zo is deze vegan custard taart de perfecte zomerse taart.
De bereidingstijd is exclusief wachttijd. Houd rekening met nog een extra 3 tot 4 uur om de custard te laten stijven en het deeg te laten rusten.
Recept voor vegan custard taart
Trek in meer zoetigheden? Probeer dan ook eens deze:
Bereidingswijze vegan custard taart met vers fruit
Hoe maak je deze vegan custard taart? We hebben het opgedeeld in twee stappen.
De taartbodem
Doe de bloem in een kom en voeg zout toe. Roer het goed door. Doe dan het water en de olijfolie samen en meng het samen. Maak dan een kuiltje in de bloem en giet er een beetje van het olie/water mengsel in. Voeg het geleidelijk aan de bloem toe en roer goed door. Kneed het deeg met je handen totdat het goed stevig wordt. Als het niet stevig genoeg is, dan voeg je nog wat extra bloem toe. Laat dan het deeg rusten in de koelkast voor ongeveer een uur.
Bekleed een ronde bakvorm met het deeg. Plaats de taartbodem voor 20 min op 180°C. Is de bodem nog iets te bleek, verleng dan de baktijd met een paar minuten.
De custard
Meng de custard met een paar eetlepels plantaardige melk. Breng de resterende melk aan de kook en roer hier de suiker doorheen. Voeg dan het custard mengsel erbij. Laat nog drie minuten zachtjes doorkoken en blijf goed roeren. Giet het mengsel over de taartbodem en zet de taart voor minstens drie uur in de koelkast.
Top de taart af met zomers fruit zoals aardbeien en frambozen. Enjoy!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!