Recept: Vegan Hollandse Maaltijd Bowl
Alles van Hollandse bodem! Deze Vegan Hollandse Maaltijd Bowl heeft alleen maar ingrediënten die uit Nederland komen. Want ook in ons koude kikkerlandje groeit genoeg lekkers. Lokaal eten kopen is vaak een stuk duurzamer, dus we proberen het zoveel mogelijk te doen. En met zo’n maaltijd is dat zeker geen straf! 😉
Check de video: Hollandse Maaltijd Bowl
Bereidingswijze Vegan Hollandse Maaltijd Bowl
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en prik gaatjes in de aardappelen. Plaats op een bakplaat en plaats beide voor 30 minuten in de oven.
Blend de doperwten, knoflook, 2 tl mosterd, een snufje dille en peper & zout in een keukenmachine. Je krijgt dan een smeuïg dipje.
Bak de champignons met wat kerriepoeder, peper en zout totdat ze goudbruin zijn.
Snijd een wortel in plakjes.
Prik even in de aardappel om te zien of deze zacht genoeg is.
Maak je bowl op met met een paar handjes spinazie, de bruine bonen, wortel, champignons, bloemkool een aardappels. Top af met het doperwten dipje en wat rozemarijn.
Eet smakelijk!
Trek in meer Hollandse korst? Bekijk dan ook eens het recept voor Vegan Hutspot of Vegan Hachee.
Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!