Recept: Vegan hutspot uit de oven
Het is koud buiten en daarom vonden wij het weer eens tijd voor hutspot. Net even anders, want dit is een vegan hutspot, met zoete aardappel, uit de oven! Dit recept bevat weinig ingrediënten, is makkelijk te maken en goedkoop. Voor een ander goedkoop en makkelijk recept, check de Mexicaanse groentemix!
Bereidingswijze van vegan hutspot uit de oven
Snijd de uit grof, snipper de knoflook, snijdt de wortel in plakjes en de zoete aardappels in blokken van 1 a 2 cm.
Verhit een pan met water en laat de zoete aardappels daar in koken totdat ze zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de kerriepoeder en de nootmuskaatpoeder toe. Laat even aanbakken en voeg indien nodig wat water toe. Haal het mengels uit de pan en zet apart.
Verhit weer wat olie toe in dezelfde pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak een paar minuten en voeg dan de wortel toe en zout naar smaak. Laat zachtjes pruttelen met een deksel op de pan totdat de wortel zachter is geworden. Je kunt zelf bepalen hoe zacht je de wortel wilt hebben. 😉
Zodra de zoete aardappel zacht genoeg is om te pureren, giet je deze af. Voeg het kruidenmengsel toe (kerriepoeder en nootmuskaatpoeder) en stamp de zoete aardappels fijn.
Vet nu een grote ovenschaal in. Leg onderin het ui-wortel mengsel en daarbovenop de zoete aardappel.
Halveer nu de walnoten en strooi ze over de zoete aardappel heen. Zet de vegan hutspot nu in de oven en laat staan voor ongeveer 10 minuten, totdat de walnoten geroosterd zijn. Pas op dat ze niet aanbranden!
Eet smakelijk! 😀
Dit heb je nodig voor de vegan hutspot
Het resultaat, eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!