Recept voor Vegan Kaassaus
Zelfs kaas hoef je niet te missen als vegan! Het leuke is; je kunt zelf vegan kaassaus maken. En misschien nog leuker; het is ook nog eens gezond! Deze saus bestaat namelijk vooral uit groenten. Kaas gemaakt van groente? Zeker! In combinatie met kruiden, knoflook en edelgist krijg je een heerlijke kaas-achtige smaak.
Vegan kaassaus kun je voor van alles gebruiken. Bijvoorbeeld als snack bij crispy tortilla chips, voor vegan mac and cheese, of als saus bij een bonenschotel. Doordat er zoveel groente in deze kaassaus zit krijg je zelf bij het eten van mac and cheese je groenten binnen.
Eerder maakten we ook een cashewroomsaus voor bij de pasta. Dat recept vind je hier.
Benieuwd hoe je het zelf vegan kaassaus kunt maken? Check hier het recept!
Bereidingswijze vegan kaassaus
Breng ruim water aan de kook. Schil de aardappel en snijd in grove stukken. Doe hetzelfde voor de wortel. Kook de aardappel en wortel totdat ze goed zacht zijn.
Giet af, maar bewaar wel het kookvocht.
Doe de aardappel en wortel in een grote schaal of in de blender, voeg de chilipoeder, knoflook, de edelgist, het citroensap, het kookvocht, de optionele olie en zout naar smaak toe.
Blend alle ingredienten in een blender of met een staafmixer tot een gladde massa.
Tip: serveer met tortilla chips: koop volkoren wraps en snijd deze is driehoekjes. Bak in de oven tot de ‘chips’ krokant is. Dit duurt op 200 graden ongeveer 4 minuten. Lekker om te dippen in de kaassaus!
Vegan Kaassaus als basis voor je vegan mac & cheese.
Vegan kaassaus maken van cashewnoten kan ook! Lekker voor op een pizza. Bekijk hier het recept.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!