Dol op koffie en op taart? Dan is dit recept PERFECT voor jou! Ook wel best of both worlds als je het ons vraagt! Deze vegan koffietaart is gezond, lekker en zo gemaakt. Dus ren naar de winkel, sla ingrediënten in en ga aan de slag!
Recept Vegan Koffietaart
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot een fijn geheel.
- Pak een vierkant bakblik en bekleed deze met bakpapier. Dat is handig om de taart er straks uit te krijgen.
- Duw de ingrediënten van de bodem in de bakvorm en druk stevig aan.
- Schep met een lepel het stevige deel van de kokosmelk eruit. Meestal is de bovenste laag soort kokoscream, dit moet je hebben.
- Doe dan de geweekte cashewnoten en de kokoscream, samen met de vanille, agavesiroop en de espresso in de keukenmachine en blend dit tot een glad geheel.
- Test even of de vulling goed is door hem te proeven. Als je hem zoeter wilt, doe er dan nog wat agavesiroop bij.
- Doe de vulling op de bodem en strijk glad. Zet de taart even in de koelkast.
- Meng de ingrediënten voor de top door elkaar en voeg dan de top toe aan de taart.
- Plaats het geheel minimaal 2 uur in de vriezer.
- Haal de taart uit het bakblik als hij goed stevig is geworden en snijdt hem in kleine stukjes.
- ETEN MAAR! 🙂
Wij vierden onze verjaardagen in het Amsterdamse bos en deze Vegan Koffietaart was ideaal om mee te nemen, vooral als je hem in kleine stukjes snijdt. Als je van zulke taartjes houdt, probeer dan ook eens deze Vegan Chocoladetaart! Ook zo gemaakt en heel erg lekker!
Wat is jouw favoriete taart?
Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!