Vegan ramen recept
Tijdens onze reis hebben we ook Japan bezocht. We dachten dat het moeilijk zou worden vegan te eten, maar dat bleek heel erg mee te vallen! Er waren veel vegan restaurants en ook in reguliere restaurants waren er bijna altijd vegan opties. Ons favoriete gerecht was vegan ramen. Deze hebben we op in vegan ramen restaurants, maar ook in ouderwetse ramen-zaakjes in Tokyo en Osaka. Daar hadden ze een speciale vegan versie op het menu staan. Geïnspireerd door deze heerlijke Japanse noodle soep hebben we zelf ook een recept gemaakt voor vegan ramen!
Check de video: Vegan ramen recept
Waar koop ik vegan ramen noodles?
Bij grote supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo heb je ramen noodles van het merk Go Tan. In de verpakking zijn ze gedroogd en kaasrecht. Daar herken je ze het makkelijkste aan. Heb je een Aziatische toko in de buurt? Dan heb je daar waarschijnlijk veel meer keuze. En je kunt natuurlijk ook andere soort noodles gebruiken. Zoals soba noodles, udon noodles of wat je maar lekker vindt. Al zouden wij toch gaan voor de ramen noodles, want het is tenslotte vegan ramen! 😉
Bereidingswijze vegan ramen
De vegan ramen bouillon
Snijdt de kastanje champignons in kwartjes. Doe wat sesamolie in een soeppan en bak de kastanje champignons aan op laag vuur totdat ze bruin zijn. Haal nu de kastanje champignons met een lepel uit de pan. Laat zoveel mogelijk van de sesamolie achter, zodat de bouillon meer smaak krijgt. Leg de kastanje champignons apart. Voeg aan dezelfde pan nu het water toe en breng aan de kook.
Pel de knoflook en schil de gember en snijdt beide in grove stukken, die je later weer makkelijk uit de pan kunt vissen. Voeg deze toe aan de pan met kokend water. Laat minimaal 15 minuten pruttelen op laag vuur. Hoe langer hoe beter, want dan geven de knoflook en gember meer smaak af.
Vis aan het einde de gember en knoflook er uit en voeg daarna het kruidenblokje en de sojasaus toe. Goed roeren totdat beide zijn opgelost.
De overige vegan ramen ingrediënten bereiden
Snijdt de tofu in dunne plakken en wrijf in met wat peper en zout. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Frituur de plakken tofu totdat ze aan alle kanten bruin zijn en leg apart. Als je sneller klaar wilt zijn kun je ook de tofu bakken. Dan doe je slechts een paar eetlepels olie en de pan en bak je de tofu aan beide kanten goudbruin.
Duurzame tip: Bewaar de frituur-olie in een afsluitbaar bakje. Zo kun je er nog een keer mee frituren of als basis gebruiken van een volgend gerecht!
Snijdt de broccoli in roosjes en kook of stoom deze beetgaar. Snijdt de bosui in ringetjes, de nori-bladeren in kleine vellen en leg de taugé vast klaar.
Kook de vegan ramen noodles volgens de verpakking en spoel af met koud water.
Afronden en serveren van de vegan ramen
Pak je favoriete (soep)kommen (hoe groter hoe beter) en leg in elke kom een hand ramen noodles. Giet er bouillon bij totdat de noodles onder water staan.
Voeg nu de toppings toe: Een klein handje taugé, een paar velletjes nori, een paar plakjes tofu, een paar eetlepels kastanje champignons en als laatste de bosui-ringetjes.
Tip: Je kunt ook andere toppings gebruiken. Kies wat jij het lekkerste vindt!
Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!
Reacties
Klinkt heerlijk dit! Bedoel je met kruidenblokje een groente bouillonblokje? Thanks!
Hi Britt, zeker. Een groente bouillonblokje gaat erin. 🙂