Recept: Vegan sandwich
In Nederland lunchen de meeste mensen nog steeds met brood. Erg lekker natuurlijk, maar het beleg dat gebruikt wordt is verre van optimaal. Kaas, ham, hagelslag of pindakaas. Eenzijdig en niet zo gezond. Met deze vegan sandwich ben je wel gezond bezig. Bomvol groente en veel verschillende voedingsstoffen!
Je maakt deze vegan sandwiches binnen 10 minuten klaar. Prima te doen dus in de ochtend voordat je de deur uit moet. En daarmee ideaal om mee te nemen als lunch naar werk of naar school.
Wij wisselen onze lunches graag af. Deze vegan lunch salade nemen we ook vaak mee naar ons werk.
Check de video: Vegan sandwich
Bereidingswijze vegan sandwich
Leg 4 volkoren boterhammen op een bord.
Verdeel de witte bonen over 2 van de boterhammen. Prak de bonen met een vork en smeer uit.
Verdeel over de andere 2 boterhammen de hummus en leg deze apart.
Leg nu op beide boterhammen met de witte bonen een handje spinazie en druk ligt aan.
Let bovenop de spinazie een handje alfalfa.
Bovenop de alfalfa leg je twee plakken tomaat en vervolgens 4 plakjes komkommer.
Snijdt de halve avocado in met een mes en haal er uit met een lepel.
Top nu beide boterhammen af met de plakjes avocado en peper en zout naar smaak.
Leg nu de boterhammen met hummus om de vegan sandwich af te maken.
Druk voorzichtig aan en snijdt de twee boterhammen diagonaal door de midden zodat je 4 driehoekige sandwiches overhoudt!
De goed gevulde vegan sandwich
Lekker als lunch op werk of school!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!