Stoofperen zijn heerlijk! Mijn zus woont op een groot stuk land waar heel veel stoofperen staan. Dus wij krijgen altijd bakken vol met peren om te kunnen stoven. Na heel veel stoofpeertjes direct na het stoven te eten, zonder er verder iets mee te doen, hebben we wat variatie aangebracht en maakten we deze vegan stoofperen crumble.
Deze vegan stoofperen crumble staat zo op tafel en is ook nog eens heel goedkoop om te maken.
Ook zo dol op stoofperen? Probeer ook het recept voor deze stoofperencake eens.
Bereidingswijze vegan stoofperen crumble
Snijd en schil de stoofperen. Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn of rode sap toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.
Voeg dan de suiker, het kaneelstokje en de kruidnagel toe. Breng aan de kook. Stoof de peren 1 uur op laag vuur.
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de stoofperen in een bakvorm en bedek de hele bodem.
Meng in een schaal de volkorenmeel, havermout en kaneel door elkaar. Voeg dan de gesmolten kokosolie en de algavesiroop toe. Roer goed door.
Bedek de stoofperen met crumble. Zorg dat de peren helemaal bedekt zijn.
Plaats in de oven en laat 10 minuten bakken. De crumble moet een goudkleurige laag krijgen.
Serveer met ijs, yoghurt (bekijk hier onze favoriete vegan yoghurt) of slagroom.
Meer vegan bak recepten
Zin om meer te bakken? Probeer ook eens deze vegan vijgen cake of onze vegan appelkruimeltaart. Op zoek naar iets anders? Bekijk alle recepten.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!