Recept: Vegan wokgerecht met noodles, groenten en tempeh
Na een drukke dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Een veganistische maaltijd hoeft zeker niet veel tijd te kosten. Dit vegan wokgerecht met groenten, noodles en tempeh staat in 10 minuten op tafel!
Dol op Aziatisch? Probeer ook het recept voor onze Japanse ramen noodles.
Ingrediënten voor het vegan wokgerecht
Tip: niet zo dol op woknoodles? Vervang ze voor rijst of rijstnoodles.
Bereidingswijze vegan wokgerecht
Breng water aan de kook. Snijd de tempeh in blokjes en marineer met de ketjap manis. Zet apart.
Snijd de knoflookteentjes fijn en bak ze op zacht vuur in een koekenpan met wat (sesam) olie en chilipoeder.
Doe ondertussen de noodles in een pannetje en laat 3 minuten koken.
Tip: Probeer dit gerecht ook eens met tofu in plaats van tempeh. Bekijk hier ons recept voor het bakken van tofu.
Voeg de tempeh bij de knoflook en laat meebakken op iets hoger vuur. Roer het goed door.
Giet de noodles af en spoel af met koud water zodat ze niet doorgaren. Zet apart. Als de tempeh lichtbruin is, kan de zak groente erbij. Blijf het geheel rustig omscheppen.
Tot slot kunnen de noodles erbij. Wok het gerecht een minuut op hoog vuur. Voeg sojasaus naar smaak toe.
Pak je favoriete schaal of kom en knijp een halve limoen uit over het gerecht. Dan is ie klaar om op te eten! 🙂
Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!