Wij zijn een groot fan van soepen. Je kunt er heel veel groente in kwijt en je kunt het lang bewaren. Daarom maken wij meestal onze grootste pan vol met soep. Dan hebben we niet alleen avondeten, maar ook soep bij de lunch de dagen erna. Met dit recept maak je een goed vullende, dikke wortel- linzensoep.
Bereidingswijze wortel- linzensoep
Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote soeppan en voeg de ui toe. Bak op middel vuur totdat de ui glazig is. Bak daarna de knoflook nog een paar minuten mee.
Snijd in de tussentijd de wortel en tomaat in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee.
Doe de linzen in een vergiet en spoel af met water. Houd 1/3 van de linzen apart.
Voeg nu de groentebouillon en 2/3 van de linzen toe aan de pan en breng aan de kook. Laat voor minstens 15 minuten pruttelen.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en kook die de laatste 5 minuten mee.
Pureer de soep nu ‘half’ met een staafmixer. Niet helemaal glad dus, maar wel totdat de soep wat dikker wordt. Voeg nu de linzen toe die je eerder apart hebt gezet.
De soep serveren
Wij eten de soep het liefst met een stuk donker volkorenbrood. Daarnaast toppen we deze soep vaak af met wat versie bosui en sesamzaadjes.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!