Zomerse vegan salade (glutenvrij & koolhydraatarm)

Porties 3-4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten
  • 1 teen knoflook
  • 2 x rode ui
  • 1 x rode biet
  • 150 gram doperwten (wij hadden verse doperwten, maar uit een blik kan ook)
  • 150 gram kapucijners (wij hadden verse kapucijners, maar uit een blik kan ook)
  • 1 aubergine
  • 2 paprika's
  • 2 tomaten
  • 1 kleine krop sla
  • Peper & zout naar smaak
  • Tahin

Geroosterde kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • Snufje chili
  • Peper & zout

Sinds een tijdje proberen we ’s avonds wat lichtere maaltijden te eten. We eten liever ’s ochtends een grote bowl met havermout en veel fruit, als lunch bijvoorbeeld rijst met groente en dan als avondeten bijvoorbeeld deze zomerse vegan salade (glutenvrij & koolhydraatarm). Deze manier van eten, dus aan het begin van de dag een grote maaltijd en ’s avonds een kleinere, lichtere maaltijd bevalt ons goed. We krijgen er meer energie van en hebben het idee dat het voor ons goed werkt.

Recept voor zomerse vegan salade

Deze zomerse vegan salade is een complete maaltijd. Het zit vol groente en is koolhydraatarm en glutenvrij. Wij zijn geen voedingsdeskundigen dus delen alleen met jullie wat voor ons goed werkt. Luister altijd goed naar je eigen lichaam!

Zomerse vegan salade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af en breng ze op smaak met 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, een snufje chili en wat peper en zout. Zorg dat de kikkererwten goed gekruid zijn voordat je ze op een bakplaat strooit. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, maar allemaal los van elkaar. Bak ze krokant in ongeveer 15 minuten.

Heb je verse kapucijnen en doperwten? Haal ze dan uit hun omhulsel en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snijd de ui en de knoflook en fruit deze samen in een wokpan.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en doe deze bij de ui en knoflook. Laat meebakken totdat ze goed gaar zijn. Het liefst een beetje krokant. Dan kan de in blokjes gesneden paprika erbij. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze ook toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen.

Ook de rode bietjes kun je dan in blokjes snijden. Roer deze samen met de kapucijnen en de doperwten door het aubergine mengsel.

Was de sla en snijd in reepjes. Garneer een bord met een laagje sla, daarbovenop het mengsel en top af met wat tahini en de kikkererwten.

Enjoy!

Trek in meer zomerse recepten? Probeer ook onze Vietnamese springrolls, frisse couscous salade, onze sushi salade of deze Oosterse bowl.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op