Vegan burgers zijn altijd goed en helemaal als ze zelfgemaakt zijn. Met dit recept maak je zwarte chiliburgers, met zwarte bonen en chilibonen als basis. Je bepaalt zelf hoe pittig je ze maakt door 1 of 2 theelepels (of zelfs meer?) Mexicaanse kruiden toe te voegen.
Het kookboek: Mam wil je dit vaker maken? VEGAN
Dit recept komt uit het kookboek “Mam wil je dit vaker maken? VEGAN” van Anne van Twillert. Het boek bevat meer dan 100 vegan recepten die gezond en makkelijk te maken zijn. Daarnaast kun je de ingrediënten gewoon bij de supermarkt op de hoek kopen.
Door het boek nu te pre-orderen, of te steunen met een donatie, kun jij Anne helpen haar boek uit te brengen. Er is namelijk een crowdfunding actie bezig.
Klik hier om mee te doen met de crowdfunding van “Mam wil je dit vaker maken? VEGAN”.
Bereidingswijze zwarte chiliburgers
Giet en spoel de bonen af.
Snijd de rode ui, knoflook, rode peper en puntpaprika heel fijn. Bak dit even in een beetje olijfolie. Voeg de bonen toe en bak met de kruiden op laag vuur tot de bonen goed zacht zijn.
Snijd de tomaatjes doormidden en verwijder de zaden. Snijd ze heel fijn en de basilicumblaadjes in stukjes.
Meng het bonenmengsel in een kom met havermout, gesneden tomaatjes, basilicum en een scheutje olijfolie. Laat dit helemaal afkoelen.
Kneed met je handen goed door een maak er zes gelijke ballen van. Vorm deze ballen tot burgers en bak ze in olijfolie aan beide kant bruin. Serveer direct.
Serveertip: Lekker bij een rijstgerecht of als broodje burger met rucola
Pre-order het vegan kookboek “Mam wil je dit vaker maken? VEGAN” hier.
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!