Heel de wereld zit (als het goed is) binnen. We zitten in een bizarre periode, die hopelijk snel voorbij gaat en waar we goede lessen uit gaan trekken. We kwamen dit artikel tegen op OneWorld. En die slaat de spijker op zijn kop (vinden wij). Laten we kijken hoe we zulke pandemieën kunnen voorkomen. En om dit in het vervolg te voorkomen, moeten we met z’n allen de manier waarop we leven veranderen.
Urenlang kokkerellen met deze recepten voor de quarantine tijd
Maar voor nu zitten we dus massaal binnen. Daarom is er tijd genoeg om te koken! We hebben 5 van onze favoriete recepten op een rij gezet waarvoor je iets langer in de keuken moet staan. Want daar heb je nu waarschijnlijk genoeg tijd voor! Dus zet een lekker muziekje op en maak er iets leuks van.
Appelkruimeltaart
De geur van verse appeltaart in het huis en dan warm opeten met een kopje thee erbij! Klinkt als een perfect thuiszit-dag.
Bekijk hier ons appelkruimeltaart recept.
Vegan basilicum pesto
Eigenlijk is dit niet eens een recept dat veel tijd kost, maar het is wel een wat luxer gerecht. En het is perfect om te maken als je een uitgebreid diner wil neerzetten. Je kunt het gebruiken als dip voor verschillende gerechten.
Bekijk hier het basilicum pesto recept.
Vietnamese springrolls
Eén van onze lievelingsrecepten. Alleen maken we het niet vaak, omdat het aardig wat tijd kost. Bijna alles is rauw, maar het fijn snijden en het rollen kan wat tijd in beslag nemen als je het niet regelmatig doet. Maar trek er een uurtje voor uit en geloof ons, je krijgt er geen spijt van!
Bekijk hier het recept voor Vietnamese springrolls.
Vegan lasagne
Lasagne kost altijd veel tijd om te maken. Dat is ook de reden dat we het niet vaak maken. Terwijl we het heel erg lekker vinden. Dus de aankomende tijd staat dit recept sowieso op ons menu.
Check hier ons vegan lasagne recept.
Naanbrood
Trek ongeveer een half uurtje uit voor dit naanbrood. Dat valt best mee toch? Maar naanbrood opzich is geen maaltijd, dus je moet het wel eten met bijvoorbeeld een curry, waardoor het geheel toch wel snel een uur of langer kan duren. Maar ook hiervoor geldt, het is het zeker waard. Warm en vers naanbrood zouden wij het liefst elke dag eten.
Bekijk hier hoe je naanbrood maakt
Combineer het naanbrood bijvoorbeeld met onze zwarte bonen of linzen curry.
Veel plezier met koken en stay healthy!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!